fbpx

Algemene voorwaarden

Toepassing

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen een fotograaf en een wederpartij, inclusief offertes, opdrachtbevestigingen en mondelinge of schriftelijke overeenkomsten, ook na het beëindigen van een overeenkomst, tenzij partijen schriftelijk en uitdrukkelijk van deze voorwaarden zijn afgeweken.

Fotosessies

● De fotosessies in de studio vinden plaats in overleg met Sarah Van Ruyssevelt van dinsdag tot zaterdag, tussen 9 uur en 16.00 uur in Halen.

● Eventuele avondsessies vinden plaats 1,5 uur voor zonsondergang in Halen of op locatie.

● Fotosessies op locatie vinden plaats in overleg met Sarah Van Ruyssevelt van dinsdag tot zaterdag. De uren zijn afhankelijk van de locatie.

● Tijdens newborn- & babysessies wordt er gebruik gemaakt van mijn prachtige accessoires; mutsjes, wraps, kleding,… U hoeft zelf niets mee te brengen.

● Tijdens zwangerschapssessies kan u gebruik maken van mijn prachtige collectie zwangerschapsjurken of van uw eigen kledij.

● Boek je fotosessie tijdig, zo bent u zeker van een plaatsje.

De daglichtstudio

● De studio is gevestigd te staatsbaan 8 bus 4, 3545 Halen en bevindt zich op de eerste verdieping.

● Vooraan het gebouw zijn er twee parkeerstroken waar u de auto kwijt kan. Indien u met het openbaar vervoer komt, is de dichtstbijzijnde bushalte Halen kerk, gelegen op 150 meter van de fotostudio.

● In de studio werk ik met volledig daglicht, de fotosessies zijn dus afhankelijk van het weer.

● In het belang van een geslaagde fotoshoot vraag ik om geen extra toeschouwers mee te brengen.

Reservatie en reservatievoorschot

● Om een sessie te reserveren onderneemt u volgende stappen:

1. Bekijk de online agenda via sarahvr.be, om te kijken of er nog een plaatsje beschikbaar is. Geen beschikbaarheid? Dan kan je nog steeds even mailen naar photography@sarahvr.be of gebruik het contactformulier om te horen of er nog een plek vrij is.

2. reserveer je plaats via de online agenda en betaal de session fee.

3. Je ontvangt een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met informatie over de werking van de fotostudio, de fotosessie, prijzen, en de algemene voorwaarden.

4. U ontvangt een bevestiging dat uw plaats in de studio gereserveerd is.

5. Kom op de afgesproken datum naar de fotostudio of locatie.

6. Geniet van uw fotosessie!

● Een fotosessie wordt betaald in twee delen. Bij reservatie betaalt u een niet te retourneren session fee. De datum van de fotosessie wordt pas gereserveerd na betaling van de session fee. Bij annulatie van de sessie wordt dit voorschot gebruikt voor een her-boeking, dekking van kosten en schadevergoeding.

● De session fee betaalt u ten laatste 3 dagen na invullen van het reservatieformulier.

● Het resterende bedrag betaalt u bij het kiezen van uw collectie in de webshop of tijdens de bestelafspraak. Dit kan via bancontact, payconiq, contant of per instant overschrijving.

● De fotograaf behoudt het recht de sessie te annuleren indien niet aan de gevraagde acties en voorbereiding vanwege de klant werd voldaan.

De online galerij of bestelafspraak en betaling

● Na 4 weken kan u de foto’s van uw fotoreportage bekijken via de online galerij. U ontvangt een slideshow met enkele hoogtepunten van de fotosessie. Op basis daarvan kiest u een collectie met een aantal digitale beelden & printkrediet. Die betaalt u via de webshop.

● Bestelafspraken vinden plaats binnen 4 weken na de shoot en worden afgesproken op de dag van de shoot. Deze vinden plaats in de studio te Halen. Tijdens de bestelafspraak ziet u, per fotosessie, de bewerkte bestanden. Hieruit maakt u, uw keuze voor de collectie.

● Alle collecties en extra producten worden op de bestelafspraak of online via de webshop betaald via een van volgende betalingsmogelijkheden: bancontact, payconinc, contant of per instant overschrijving.

● Wanneer uw betaling in orde is, zal u de digitale bestanden ontvangen of kunnen downloaden.

Levering

● Levering van de producten kan tussen de 4 – 8 weken duren.

● Leveringen kunnen opgehaald worden in de studio te Halen, of verzonden via b-post. U wordt hiervan op de hoogte gebracht per e-mail.

Ziekte en annulatie

● Bent u of uw kind ziek? Graag 24 uur op voorhand verwittigen, zodat we de sessie kunnen verzetten naar een andere datum.

● Cake-smash? Hier is de taart al besteld, gelieve ruim 24 uur op voorhand aan te geven dat u ziek bent. Zo kunnen wij de taart alsnog annuleren. Indien u later dan 24 uur voor de afspraak afbelt dan zijn de kosten van de taart voor uw eigen rekening.

● Indien de fotografe ziek is zal zij u dit zo snel mogelijk laten weten en een andere datum afspreken voor uw shoot.

● Als u een newborn sessie heeft geboekt en de fotografe is voor een langere periode ziek, dan zal zij u doorverwijzen naar een van haar collega fotografen en uiteraard uw eventueel voorschot terugstorten.

● Bij het niet nakomen van een gemaakte afspraak zal er 50,00 euro aangerekend worden voor het reserveren van de fotostudio.

● Een afspraak kan, mits overleg, kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de sessie naar een andere datum verplaatst worden.

Cadeaubonnen

● Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig na uitgifte datum, tenzij anders vermeld op de cadeaubon. Ze zijn niet inwisselbaar tegen contanten en niet verlengbaar.

● De datum van de fotosessie moet vallen voor de vervaldatum van de cadeaubon. Vervallen cadeaubonnen zijn niet meer geldig.

● Het bedrag op de cadeaubon kan gebruikt worden als korting op een sessie naar keuze of voor de waarde zoals omschreven op de cadeaubon.

● Maak je afspraak uiterlijk 8 weken voor de vervaldatum van je cadeaubon. In drukke periodes dien je rekening te houden met een wachttijd alvorens er een fotosessie gereserveerd is. Zo ben je zeker dat we nog een plaatsje vrij hebben in onze fotostudio.

Prijswijzigingen

● Prijzen kunnen ten allen tijde worden gewijzigd. De prijs vastgelegd bij het invullen van het reservatieformulier blijft gehandhaafd voor de besproken fotosessies.

Gebruik van foto of videoapparatuur en gsm’s

● Tijdens de fotosessie is het toegelaten om enkele “achter de schermen” foto’s te maken. Gelieve hier echter niet mee te overdrijven.

● Wanneer je een “achter de schermen” foto deelt op sociale media, ben je verplicht om de studio vermelden met volgende tag:@sarahvrphotography

● Omwille van rust vragen wij om uw gsm op stil te zetten tijdens de fotoshoot.

Digitale bestanden & auteursrecht

● Alle digitale bestanden worden in hoge kwaliteit en hoge resolutie als JPEG afgeleverd. U krijgt daarbij van alle gekochte bestanden gratis de kleine web versie met mijn logo erop.

● De web bestanden zijn verscherpt voor op internet, extra verkleind en hebben allemaal mijn logo als watermerk. U mag alleen deze verkleinde foto’s met logo gebruiken voor uw Whatsapp, Facebook, Instagram, Pinterest en andere sociale media. Opgelet: u mag hier niet de grote digitale bestanden voor gebruiken.

● Het is niet toegestaan om de gekochte digitale beelden te bewerken. Deze beelden dienen te blijven zoals ik ze u heb afgeleverd. A.U.B. niet bijsnijden, zwart-wit maken, filters erover plaatsen,…

● Indien u de digitale bestanden koopt, koopt u het gebruiksrecht. Dit houdt in dat de foto’s enkel voor eigen gebruik zijn. Het is niet toegestaan om de beelden in te sturen voor fotowedstrijden of te gebruiken voor commerciële doeleinden.

● Het auteursrecht blijft ten alle tijden bij Sarah Van Ruyssevelt Photography

● Sarah Van Ruyssevelt Photography bewaart uw foto’s tot 2 jaar na datum van de shoot. Sla zelf uw shoot goed op en kopieer het meerdere malen op diverse manieren zodat u nooit uw digitale bestanden kwijt kan raken.

Privacy

● Sarah Van Ruyssevelt Photography zal goed omgaan met uw persoonlijke gegevens en deze niet doorgeven aan derden of openbaar maken.

● Foto’s gemaakt door Sarah Van Ruyssevelt Photography kunnen ten bate van publiciteit voor de studio gepubliceerd worden op website, blog, facebook, instagram, pinterest, en andere. Indien u dit niet wenst kan er per uitzondering en in overleg van deze regel afgeweken worden.

● Bij het online plaatsen van foto’s op sociale media en website, kan u met naam getagd worden in een foto. Indien u dit niet wenst gelieve dit dan goed aan te geven op het boekingsformulier.

Sociale media

● De digitale web bestanden zijn te gebruiken op het internet. Je bent wel steeds verplicht de fotostudio te vermelden wanneer je deze online gebruikt. Concreet betekent dit als je foto’s op sociale media of website plaatst in een post of bericht dat je wettelijk verplicht bent om de fotostudio te vermelden. Dat kan via onderstaande tags:

● Facebook: @sarahvrphotography

● Instagram: @sarahvrphotography

Voor meer informatie kan u mij contacteren via:

photography@sarahvr.be

+32 (0)468 16 40 61